Zoeterwoude herdenkt sobere kranslegging en fietstocht

De dodenherdenking in Zoeterwoude was dit jaar opnieuw zonder publiek. Om 19.00 uur legden burgemeester Fred van Trigt, twee leerlingen van basisschool Het Avontuur, enkele veteranen en een vertegenwoordiging van het 4 en 5 mei Comité bloemenkransen bij de herdenkingssteen in de muur van het gemeentehuis. De bloemen blijven tot 6 mei liggen. Zoeterwoudenaren kunnen vandaag en morgen op een zelfgekozen moment hun eer te betuigen aan de gevallenen.

Na een landelijke oproep van het Nationaal Comité 4 en 5 mei aan alle trompettisten in Nederland om vlak voor 20.00 uur de traditionele taptoe vanuit hun huis of tuin mee te spelen, besloten de Zoeterwoude muziekverenigingen om iets speciaals te doen. Net als vorig jaar speelden trompettisten op diverse hoge plekken in de gemeente, waaronder de spits van de Dorpskerk, eerst de taptoe. Nadat ze twee minuten stil waren klonk het Wilhelmus.

Voorafgaand aan de herdenking maakte burgemeester Van Trigt op vrijdag 30 april een bijzondere fietstocht door de gemeente. Onder begeleiding van het 4 en 5 mei Comité Zoeterwoude reed Van Trigt langs plekken die herinneren aan de Tweede Wereldoorlog. Tijdens verschillende stops deelden bewoners hun oorlogsverhaal met de kersverse burgemeester.

Bron: Sleutelstad. 

Goed leren

We werken elke dag aan meer dan gewoon goed onderwijs voor leerlingen van 4 t/m 18 jaar. Leren gaat altijd door en wordt gevoed door nieuwsgierigheid. Die nieuwsgierigheid willen we uitlokken en stimuleren.

Goed leven

Op onze scholen gaan kennisontwikkeling en sociale en morele vorming hand in hand. Vertrouwen, solidariteit en verwondering zijn kernwaarden uit de Bijbelverhalen. Deze kernwaarden hebben een plek op al onze scholen.

Goed samenleven

Leren en leven kun je niet alleen. Dat doe je samen met de mensen om je heen. Omgaan met elkaar, met de ander, je verbonden weten met het grotere geheel, met de natuur: het maakt elke dag deel uit van het onderwijs in onze scholen.