Word Leraar

Overweeg jij een carrièreswitch en wil je de overstap naar het voortgezet onderwijs maken? Meld je dan aan voor de informatieavond over Leraar worden in Leiden, Duin- & Bollenstreek!

Word-LeraarEen groot aantal scholen in Leiden en de regio Duin- & Bollenstreek bundelt de krachten om jou te helpen bij deze overstap naar het onderwijs. Van informeren over de mogelijkheden, het organiseren van oriëntatieactiviteiten tot persoonlijke begeleiding bij dit traject. Voor het komende schooljaar zijn onze scholen op zoek naar enthousiaste professionals, die per 1 september 2023 aan de slag willen in het onderwijs (of eerder indien mogelijk).
Wil jij aan de slag als docent met een achtergrond in de talen, bèta (wis-, natuur- en scheikunde) of techniek (voor de praktijkvakken Produceren, Installeren en Energie en Bouwen, Wonen en Interieur)? Meld je dan zeker aan via de website: https://www.leraarwordeninleidenduinenbollenstreek.nl/leraar-worden/meld-je-aan/

Tijdens de informatieavond informeren we je over de verschillende activiteiten die georganiseerd worden, de mogelijkheden om op onze scholen te komen werken en welke ondersteuning wij je hierbij bieden. Twijfel je nog of je wel docent wil worden? Laat je inspireren door mensen die recent de overstap hebben gemaakt én docenten die al jaren werkzaam zijn in het onderwijs!

Wat kun je verwachten?
Op de informatieavond krijg je meer inzicht in de mogelijkheden om aan de slag te gaan in het onderwijs en wat er allemaal komt kijken bij deze overstap, kun je spreken met medewerkers aan wie je al je vragen kunt stellen over bijvoorbeeld:

  • De deelnemende scholen aan dit project;
  • Vacatures;
  • Oriëntatiemogelijkheden;
  • Mogelijkheden voor zij-instromers;
  • Opleidingsinstituten;
  • Begeleiding van de school.

Ben je nieuwsgierig geworden en denk je na over een carrière als docent? Regelmatig worden er (online) informatiebijeenkomsten georganiseerd. Kijk voor meer informatie op:
https://www.leraarwordeninleidenduinenbollenstreek.nl/leraar-worden/meld-je-aan/

 

Goed-leren

We werken elke dag aan meer dan gewoon goed onderwijs voor leerlingen van 4 t/m 18 jaar. Leren gaat altijd door en wordt gevoed door nieuwsgierigheid. Die nieuwsgierigheid willen we uitlokken en stimuleren.

Goed-leven

Op onze scholen gaan kennisontwikkeling en sociale en morele vorming hand in hand. Vertrouwen, solidariteit en verwondering zijn kernwaarden uit de Bijbelverhalen. Deze kernwaarden hebben een plek op al onze scholen.

Goed-samenleven

Leren en leven kun je niet alleen. Dat doe je samen met de mensen om je heen. Omgaan met elkaar, met de ander, je verbonden weten met het grotere geheel, met de natuur: het maakt elke dag deel uit van het onderwijs in onze scholen.