Stichting Confessioneel Onderwijs Leiden

Bent u de nieuwe directeur van basisschool De Singel?

Wij zoeken per 1 februari 2019 voor RK basisschool De Singel een zichtbare en betrokken directeur met passie voor NT2-onderwijs. Volgend schooljaar wil De Singel NT2-proof zijn.

Bent u de nieuwe communicatief vaardige en daadkrachtige directeur die samen met het team van De Singel verder wil gaan met de ingezette koers? Wie zoeken wij?
Wat bieden wij? Lees verder...

SCOL

SCOL is de afkorting van de Stichting Confessioneel Onderwijs Leiden. Onder SCOL vallen het Bonaventuracollege en het Visser ’t Hooft Lyceum en de rooms-katholieke basisscholen in Leiden, Leiderdorp en Zoeterwoude. Vanaf 2017 vallen de protestants-christelijke basisscholen van PCSL ook onder SCOL.

De stichting is ontstaan uit een bestuurlijke fusie van de schoolbesturen SKOL en SCVO met het doel op de langere termijn confessioneel basis- en voortgezet onderwijs in de Leidse regio te garanderen. De scholen hebben hun rooms-katholieke of protestants-christelijke identiteit behouden. Door op bestuurlijk niveau samen te werken kunnen ze praktische zaken, zoals het lerarentekort en goede huisvesting, beter regelen dan wanneer iedere school dit afzonderlijk moet doen.

Beroepscollege Leystede staat voor unieke samenwerking in het vmbo

Beroepscollege Leystede is de nieuwe naam voor de samenwerking in het vmbo tussen het Bonaventuracollege, het Visser 't Hooft Lyceum en mytylschool De Thermiek. De scholen krijgen samen een prachtig nieuw gebouw aan de Boerhaavelaan in Leiden. Wethouder Paul Dirkse onthulde de naam samen met leerlingen op 9 november.

Wethouder_Dirkse_onthult_nieuwe_naam_unieke_samenwerking_in_het_vmbo_beroepscollege_Leystede.jpg
Beroepscollege_Leystede.png
Het nieuwe gebouw gaat in schooljaar 2020-2021 open, maar de leerlingen krijgen nu al samen les op één locatie in Leiden Zuidwest.

Stage lopen bij SCOL? Ja, doen!

stage_kolom.pngWe hebben mogelijkheden voor studenten mbo, hbo en universitair.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een stage bij een PO- of VO-school van SCOL, ga dan verder naar stage lopen bij SCOL.

Je bent welkom!

Werken bij SCOL via de vervangingspool Leiden PO

Wil je aan het werk bij SCOL als vervanger op de basisscholen?
Meld je dan aan voor de vervangingspool.

Interne vacatures

We nodigen medewerkers van SCOL uit om te solliciteren op een van de vacatures in het kader van de functiemix.
Meer informatie

Uw kind klaar voor de wereld?

klaar_voor_de_wereld.jpg

We zijn steeds meer internationaal verbonden met de landen om ons heen en in de wereld. Onze kinderen groeien op in een mondiale samenleving. Steeds vaker is wat in hun eigen omgeving gebeurt, niet te begrijpen zonder kennis van de wijdere wereld. Lees verder.

Is your child ready for the world?

We are becoming more and more linked internationally with the countries around us and in the world. Our children are growing up in a global society. Increasingly, what happens in their own environment is hard to understand without knowledge of the wider world. Read more.

Job opportunities

In SCOL we are always looking for motivated, qualified (bilingual) teachers. Are you interested in working as a teacher in Leiden? Do you have a teaching qualification and working experience in teaching? If you would like more general information, please contact
Anna Lambrechtse.


© SCOL