Een foto van eindexamenleerling Niniek die alles zegt

Een foto zegt meer dan duizend woorden. Dat geldt zeker op de uitslagendag, waarop geslaagden de straten rood-wit-blauw kleuren.

Want wat moet je melden over een vlag die zo enthousiast wordt uitgestoken en een pukkel die er, met groot gevoel van bevrijding, bij is gehangen? Hoe heerlijk het voelt na al die jaren en die extra vreemde uitsmijter door de vermaledijde pandemie? En hoe iedereen dat mag weten? Maar voelt de kijker dat zelf dan niet?

Wat er nog wel bij moet is de naam van de eindexamenkandidate uit Leiden die zich graag liet vereeuwigen. Niniek Cromheecke heet ze. Ze is 18 jaar, deed de havo aan het Bonaventuracollege in de Mariënpoelstraat en na een lange en welverdiende vakantie gaat ze naar de Hogere Hotelschool in Breda.

Bron: Leidsch Dagblad. 

Goed leren

We werken elke dag aan meer dan gewoon goed onderwijs voor leerlingen van 4 t/m 18 jaar. Leren gaat altijd door en wordt gevoed door nieuwsgierigheid. Die nieuwsgierigheid willen we uitlokken en stimuleren.

Goed leven

Op onze scholen gaan kennisontwikkeling en sociale en morele vorming hand in hand. Vertrouwen, solidariteit en verwondering zijn kernwaarden uit de Bijbelverhalen. Deze kernwaarden hebben een plek op al onze scholen.

Goed samenleven

Leren en leven kun je niet alleen. Dat doe je samen met de mensen om je heen. Omgaan met elkaar, met de ander, je verbonden weten met het grotere geheel, met de natuur: het maakt elke dag deel uit van het onderwijs in onze scholen.