Recente ontwikkelingen

Basisschool De Astronaut 2 september open

21 mei 2019
Aan het begin van het nieuwe schooljaar heeft Leiden er een basisschool bij. Op maandag 2 september stappen naar verwachting de eerste kleuters naar binnen bij De Astronaut aan de Kennedylaan in Leiden. De voorbereidingen voor de nieuwe school zijn in volle gang en de aanmelding is gestart. Uniek aan De Astronaut is dat kinderen zelf bepalen hoe zij zich de lesstof eigen willen maken, dat onderwijs en kinderopvang geïntegreerd zijn door samen te werken met Smallsteps kinderopvang en dat kinderen juist veel leren buiten het eigen klaslokaal.

Bonaventuracollege Roelofarendsveen sluit zijn deuren

27 maart 2019
Dit jaar hebben 24 nieuwe brugklassers zich aangemeld voor het Bonaventuracollege in Roelofarendsveen. Dit is te weinig om de school op een verantwoorde manier open te houden, hoewel dat is wat schoolbestuur SCOL het liefst doet vanuit de gedachte ‘goed onderwijs dicht bij huis’. Acht van de tien brugklasleerlingen in Roelofarendsveen kiezen nu voor een brugklas buiten het dorp. Het bestuur kan niet anders meer dan de schooldeuren sluiten met ingang van het nieuwe schooljaar. Voor leerlingen en medewerkers wordt nu gewerkt aan een passende oplossing.
Lees hier het volledige bericht

Basisschool Pacelli nu ECHT open

februari 2019
Basisschool Pacelli in Leiden is op 14 februari feestelijk heropend door wethouder Paul Dirkse van onderwijs. Na een flinke verbouwing voldoet het schoolgebouw weer helemaal aan de eisen van deze tijd: met veel licht, ruime lokalen en extra ruimte buiten de lokalen. En dat alles met behoud van de mooie accenten van het gemeentelijke monument dat de school is.
Naar de website

Nieuw schoolgebouw De Ley officieel geopend

januari 2019
Met een flinke klap op de trommel opende wethouder Paul Dirkse van onderwijs dinsdag 8 januari 2019 het nieuwe schoolgebouw aan het Kiljanpad/de Hoflaan in Leiden. Hierin zijn sinds november twee basisscholen gevestigd: protestants-christelijke school De Ley van SCOL en openbare basisschool Leimundo van PROOLeiden.

De opening werd muzikaal omlijst door muziekband ‘Ngomayantare Africultures VZW’, in het bijzijn van vele kinderen, ouders, medewerkers en relaties van beide scholen.
De wethouder richtte zich speciaal tot de kinderen: "onthoud voor later dat je op deze school hebt gezeten!". Hij legde hen uit dat de gemeente er alles aan doet om de beste omstandigheden voor goed onderwijs te creëren. Dit nieuwe schoolgebouw is daar een goed voorbeeld van. Bovendien is er tijdens en na de bouw goed samengewerkt. “Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder”, aldus de wethouder.
Naar de website

Beroepscollege Leystede staat voor unieke samenwerking in het vmbo

Beroepscollege_Leystede.png

november 2018
Beroepscollege Leystede is de nieuwe naam voor de samenwerking in het vmbo tussen het Bonaventuracollege, het Visser 't Hooft Lyceum en mytylschool De Thermiek. Op dit moment is de bouw van het nieuwe, energieneutrale, gebouw aan de Boerhaavelaan in Leiden in volle gang. Het wordt in schooljaar 2020-2021 opgeleverd. Tot die tijd krijgen de leerlingen les in een gemeenschappelijk gebouw in Leiden Zuid-West.

Uw kind klaar voor de wereld?

klaar_voor_de_wereld.jpg

We zijn steeds meer internationaal verbonden met de landen om ons heen en in de wereld. Onze kinderen groeien op in een mondiale samenleving. Steeds vaker is wat in hun eigen omgeving gebeurt, niet te begrijpen zonder kennis van de wijdere wereld. Lees verder.

Is your child ready for the world?

We are becoming more and more linked internationally with the countries around us and in the world. Our children are growing up in a global society. Increasingly, what happens in their own environment is hard to understand without knowledge of the wider world. Read more.

Job opportunities

In SCOL we are always looking for motivated, qualified (bilingual) teachers. Are you interested in working as a teacher in Leiden? Do you have a teaching qualification and working experience in teaching? If you would like more general information, please contact
Anna Lambrechtse.


© SCOL